Press "Enter" to skip to content

Co je CBN? Účinky CBN?

BUBBLE-GUMCannabinol je jedním z mnoha kanabinoidů nacházejících se v rostlině konopí. Na tomto kanabinoidu je jedinečné to, že nesyntetizuje z kyseliny kanabigerolové (CBGA) jako většina kanabinoidů. Místo toho se tento kanabinoid tvoří z tetrahydrokanabinolu (THC). Ale na rozdíl od THC je CBN netoxický kanabinoid.

Některé studie hovoří o tomto kanabinoidu jako o nepsychoaktivním nebo aspoň ne úplně. Nicméně faktem je, že psychoaktivní účinky vykazuje. Studie však zkoumají CBN spíše jako účinný pro „zesílení“ účinků THC, než pro jeho samotné psychoaktivní účinky. CBN pak má hlavně sedativní účinky a je dobré mít na paměti, že přece jen je oproti CBD, CBG, CBC aj. tvořen z THC! Oproti zmíněným kanabinoidům pak zákony EU k CBN přistupují jako k marihuaně – THC a platí pro něj stejná pravidla.

Velice zajimavým by mohl být pro kosmetické produkty, a to pro své účinky v boji proti stárnutí. CBN má také silné analgetické účinky a napomáhá zmírnit bolesti. Byť neexistují studie zaměřené na vedlejší účinky CBN, může dojít k ospalosti, únavě a závratím. Na druhou stranu nemusí jít o nežádoucí účinky, pokud trpíme nespavostí a CBN vyhledáme právě z toho důvodu.

co-je-cbd-co-je-cbg-co-je-cbn-co-je-cbc optimized

    Napsat komentář